Alla inlägg under september 2011

Av Gudrun Lindvall - 2 september 2011 20:47

Blir man klokare med åren?

Frågan är berättigad. Man borde ju ha lärt sig av det man varit med om – men fan tro´t. Det räcker ju inte med upplevelser – det krävs eftertanke och förmåga att dra slutsatser också. En sak som bör komma med åren är en ödmjukhet – eller snarare en vetskap om att man vet så lite. För i många fall är det ju så – man är aldrig så säker på sin sak som då man är nybörjare. Sen börjar man inse hur mycket som finns att kunna och då är det inte lika lätt att vara tvärsäker längre. Det kanske är det som är den visdomen som ska komma med åren – en viss ödmjukhet och osäkerhet? Problemet är bara att en tvärsäker ung person är bra mycket mer övertygande än en tveksam äldre. En ung person, som givit sig tid och lyssnat på de tveksamma äldre och tagit till sig det de har att komma med, men har kvar sin övertygande unga kaxighet, har en massa plus.

Så – slutsats: en tvärsäker äldre person har inte lyckats tillskansa sig den ödmjukhet och alltså inte heller mängd kunskap som åldern borde givit. Den personen har inte blivit klokare med åren.

Det där med ödmjukhet verkar vara något Alf Svensson (kd) helt saknar. Idag har han tvärsäkert sågat centerpartiets nya Annie Lööf därför att hon är ”för” ung. Ingen ödmjukhet där inte. Hur vet han att inte just Annie är en av de unga som båda har lyssnat och har kvar sin unga kaxighet? Ibland, Alf Svensson, är det bättre att tiga än att tala. Att en ung människa dessutom lever i en annan verklighet – väl så viktig i politiken! – än vi lite äldre tycks Alf Svensson inte förstå. Det var liksom ett tag sedan Alf Svensson, 72, gick i skolan, hade småbarn och han har aldrig levt i en familj där båda arbetar under småbarnstiden. Men sådana erfarenheter tycks inte vara viktiga för den fd. kd-ledaren.

                                                  

I skenet av detta kan man ju förstå varför Alf Svensson utan minsta tveksamhet ”snodde” platsen för den unga kvinna, som stod först på kd:s lista till EU-parlamentet. Hon slet som ett djur under valrörelsen, var naturligtvis övertygad om platsen och hade till och med sagt upp sig från jobbet. Verkade mycket entusiastisk inför uppdraget. Alf  Svensson satt ju i riksdagen och att han skulle få personkryss var ju givet, men inte kunde hon väl ana att han skulle välja att peta henne och faktiskt ta platsen – den enda kd fick. Tyckte Affe att hon var för ung? Det är inte så förvånande att tjejen blev så besviken att hon totalt lämnade allt vad politik heter. I kd är man uppenbarligen inte rädda om framtiden. Unga ska tydligen hållas på mattan, både i det egna partiet och uppenbarligen även i andra, om man fick bestämma. Tur att man inte får det.. 

I mitt parti resonerar vi annorlunda. Vi kunniga men inte så kaxiga äldre gör allt vi kan för att både ”coacha” och lyfta de unga. Alltid välkomna! Att känna att de unga bär idéerna vidare och att man lugnt kan lämna över är en varm och skön känsla. Heja Åsa Romson, Gustav Fridolin och alla andra härliga gröna unga!!


                               

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards