Alla inlägg den 6 januari 2019

Av Gudrun Lindvall - 6 januari 2019 09:07

Vi satte upp våra första solpaneler år 2014, en helt stalltak fylldes med 60 stycken. Redan då hägrade en elbil. Tanken att tanka egen el var ju otroligt lockande, men kostnaden... Helt omöjligt.

Nu bor vi i ett nytt hus och även här har vi satt upp solpaneler, nu 20 stycken.

Sedan 2014 har det hänt en del på elbils-sidan. Numer är det inte bara Tesla, utan alla bilmärken värda namnet, som har planer på eller producerar elbilar. Det känns som om utvecklingen verkligen tagit fart, liksom på batterisidan. Det har inneburit att körsträckan på en laddning ökat rejält och att priserna börjar gå ner. Jag tror att de kommande 10 åren kommer innebära en revolution på området. VW planerar en folkbil, en billig elbil. 2020 ska den börja säljas och 2022 ska den komma till Sverige. 

Men redan nu finns för oss ekonomiskt möjlig alternativ och häromdagen provkörde vi en Renault Zoe, en pigg läcker liten bil. Så är ser den ut:

                    

Vi har nämligen upptäckt att Renault har en kampanj för leasing. För strax under 3000 kr i månaden, allt inkluderat, batteri, service osv. kan man leasa den. Kampanjen pågår mars månad ut. 

Bilen är kul att köra - tyst och med rejält tryck. Den kan gå 30 mil på en laddning, men det får man nog ta med en nypa salt. Numer är nätet för laddning rejält utbyggt i landet (bortsett från Norrland), så det borde inte var något problem ens med en längre semesterresa. 

Det här är lockande för oss - mycket lockande. Jag tror att det kommer att hända en hel del på elbilsmarknaden under den kommande 3 åren, så en leasingbil under den tiden känns helt rätt.

SÅ:

BESTÄLLT! Bilen kommer i april-maj.

Nu måste vi bygga hemladdare. Det kunde man få stöd för under förra året, men den m/kd-budgeten, som röstade fram i december, tog bort det. I dom partierna tycks man inte ta klimatförändringarna på allvar.. Rot- och Rut-bidrag till dom egna väljarna tycks vara viktigare.

Men fan den som ger sig. Vi ska ju ändå sälja vår nuvarande lillbil, så den får bekosta laddboxen. 

Oj, vad det ska bli kul! Äntligen blir drömmen verklighet - vi kommer att kunna tanka egen el i sommar.

JIPPI!!!


Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards