Alla inlägg den 2 juli 2021

Av Gudrun Lindvall - 2 juli 2021 22:23

En mobiltelefon skulle man ha!
Viktor hade en egen mobiltelefon. Den var alldeles röd och mycket fin, tyckte Lina. Ibland ringde han till Oskar på rasten och så stod han där och pratade och pratade. Och skrattade. Ibland tyckte Lina att han skrattade lite högre än nödvändigt. Han var lite mallig för sin mobiltelefon.
 
En dag var det många ungar borta från skolan. Dom låg hemma och snorade hela bunten. Men Lina var frisk. Den dagen körde skolbussen en genväg hem eftersom det nästan inte var några ungar som åkte. Lina kom fram mycket tidigare än vanligt och fick stå och vänta jättelänge på stora vägen. Hon frös om tårna och tyckte det var läskigt med alla bilar, som susade förbi. Först tänkte hon börja gå hem, men då måste hon gå över stora vägen och det fick hon inte. Så hon bara stod där vid busshållplatsen och blev surare och surare. Varför kom ingen och hämtade henne för? Till slut kom pappa.
”Man skulle ha en mobiltelefon,” sa Lina när dom satt och åt middag allihop på kvällen.
Va, hade ungen blivit tokig! Ville hon ha en mobiltelefon? 
”Ja, så man kan ringa efter er och slippa stå och vänta på stora vägen en hel evighet,” la hon till lite surt. 
Jaså, var det därför! Ja, det kanske inte vore så tokigt. Det kanske var något att tänka på.
”Blå,” sa Lina, ”den ska vara blå.”
”Ja, ja, vi får väl se,” sa Linas pappa. 
 
Några veckor senare på hösten fyllde Lina år. Hon fick en fin tröja och en matskål åt Gustav med hans namn på. Och en blå mobiltelefon! Den var jättefin.
”Du får bara ringa hem till oss på den,” sa mamma. ”Inte en massa tokringande, det blir för dyrt.”
Lina gick ut på gården och så ringde hon hem. Det kändes lite konstig att stå på gården och prata med mamma när man lika gärna kunde gå in. Men det fungerade bra. 
 
Nästa dag i skolan visade hon sin mobiltelefon. På rasten kom Viktor fram och frågade efter hennes mobilnummer. Lina kom nästan inte ihåg det, men hon hade en lapp i fickan och den fick han. Vad skulle han med det till? 
”Kan du skicka SMS?” frågade Viktor. 
”Vet inte,” sa Lina och kände sig lite dum.
”Jag kan lära dig,” sa Viktor. ”Titta här.” Och så skrev han HEJ LINA på sin mobiltelefon och skickade iväg det till Lina. Det pep i hennes mobiltelefon och så stod det HEJ LINA i hennes. Kul! Så tog han Linas och skrev HEJ VIKTOR på hennes och skickade till sin mobiltelefon. Det här måste Lina lära sig! 
”Hur gör man?” sa Lina och glömde alldeles bort att vara blyg för Viktor. Dom satt hela rasten och skickade meddelanden till varandra. Det var jättekul! 

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett smart sätt att träna glosor