Alla inlägg den 4 juli 2011

Av Gudrun Lindvall - 4 juli 2011 19:35

 



År 2003 föddes vårt första föl. Jag hade besökt Australien och då besökt en jättefin turistanläggning med små hus mitt i urskogen utanför Cairns. Stället heter Kewarra och då bestämde jag att mitt första stoföl skulle heta så. Ordet betyder regnbåge över vatten på ett aboriginspråk.

Så föddes hon, den lilla fina connemaratjejen - Kewarra!! Hon fanns redan i sin mammas mage då jag köpte mamman Grytåsa Kryddan. Hennes pappa är en legendarisk hoppförärvare - Poetic Justice - en hingst som connemarafolket ratade, men som producerat en mängd fina hopponnyer. Alla har inte varit helt lätta, men kapacitet har dom haft i rätta händer.

Att Kewarra skulle bli skimmel syntes tidigt. Titta på det vita ovanför ögonen på vänstra bilden.

Så växte hon upp hos oss - en reaktionssnabb liten tjej, som ofta stampade matte på tårna, hade egna idéer ibland, men i grunden var en snäll och go tös. Inridningen gick som en dans. Allt var kul och att hon kunde hoppa insåg vi tidigt.


                 


Så här ska det se ut - allt rätt! Inte så högt - än...

En sån här fin ponny vill man ju ha rätt köpare till och på sommaren för tre år sedan hörde nuvarande ägare av sig. Då hade Kewarra varit ute på tävlingsbanan med en vuxen ryttare och provat på. Hon är liten D-ponny, ca 1.45, och kan mycket väl ridas av liten vuxen. Hon hade också provat på lite fast hinder i terrängen, för Linda som red henne då, var fälttävlansryttare. Även det tyckte Kewarra var kul. Familjen som kom för att provrida kom ända från Uddevalla och hade följt Kewarra på min hemsida hela vintern. Dom hade tittat på ponny på närmare håll, men till slut for dom hela vägen till oss. Dottern Johanna föll direkt och i mitten av augusti 2008 var Kewarra såld för att bli det vi avlat för - tävlingsponny. 

Nu är det ju så att det är en bit till västkusten och sedan augusti 2008 har vi inte sett henne förrän i år. Förra helgen kom dom och tävlade i Vingåker - alldeles i närheten där vi bor. Så kul att se henne igen!


        


Nu är hon 8 år och nästan alldeles vit. En målmedveten tävlingsponny, som trivs och har fått ett omväxlande och roligt liv med duktig ryttare och hästkunnig mamma. Väl omhändertagen och matchad. Och hoppa kan hon! Dom tävlade LB och LA och det gick riktigt bra.


       


Men det bästa av allt - Johanna och hennes mamma älskar Kewarra! Hon har det kanonbra och blir så väl omhändertagen. Ser väl lite spöken ibland, men det försvinner nog med åren. Hoppa kan hon som sagt och trivs med tävlingslivet gör hon! Det syns!

Mamma Kryddan har nu 4 avkommor som tävlar LA eller högre - vilken connemaramamma. Koriander - se nedan - debuterade nämligen LA i helgen. Hur många tävlingsponnyer Poetic Justice har vet jag inte, men att Kewarra tillhör denna celebra skara glädjer oss.

Inget värmer ett uppfödarhjärta som lyckan att ha fött upp en unge som fått det bra och så nöjda nya ägare, som älskar ponnyn minst lika mycket som vi gjorde.

Nu hoppas jag att vi får se henne snart igen i våra trakter - vill inte att det tar 3 år tills vi möts igen. Min fina Kewarra med det vackra namnet.   

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards