Alla inlägg den 6 januari 2011

Av Gudrun Lindvall - 6 januari 2011 15:36

När Carl och jag var i Costa Rica stötte vi på flera gäng pensionärer, som skådade fågel. Blåhåriga äldre tanter från USA. Dom verkade ha jättekul och reste med en kunnig guide. Det finns fågelresor utomlands även ifrån Sverige. Avifauna har resor runt om i världen, en del hårdskådarresor, andra med lite lugnare tempo. Det roliga med att skåda fågel utomlands är att även den vanligaste fågel är ny. Fascinerande!

Jag måste säga att fågelskådarresor lockar mycket – man börjar ju närma sig pensionsåldern. Men än sitter vi med 10 hästar, 5 katter och 2 hundar. Då är man inte så rörlig precis….Och jobb i 4 år till. Sen kanske… Vi har i alla fall planerat in en slutpunkt för hästuppfödandet. Vi ska – om allt går vägen – ha våra sista föl 2013. Det känns bra att ha satt den bortre parentesen. Sen tar det ju ett antal år innan alla unghästar är sålda. Gamla Spes, 20 år i år, ska sluta sina dagar här. Jag tycker inte om när folk säljer sina äldre hästar. Spes har lämnat 6 föl här och har tjänat ihop till havren under sin pensionstid – verkligen!

Det finns många fågelarter som lockar utanför Sveriges gränser. En artjägare är jag inte – mer fascinerad av mångfalden och skönheten. Dagens bild blir därför en riktigt vacker fågel, släkt med gårdagens blåkråka. Båda två tillhör gruppen eng. roller. Lilac-breasted roller finns i södra Afrika. Den är nationalfågel i Botswana och Kenya, men på vissa platser finns den på hotlistan. Den är så otroligt grann!! Jag såg den i Sydafrika. Den lever i torra områden på stora insekter och mindre djur som ödlor odyl. Bild från Wikipedia.


  

Här är en länk till fler bilder – alldeles otroliga! http://www.pbase.com/calliedewet/lilacbreasted_rollers 

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards