Alla inlägg den 22 januari 2011

Av Gudrun Lindvall - 22 januari 2011 10:40

En gång var jag på en resa med Birgitta Dahl i Spanien – hon var riksdagens talman då. Vi var i Madrid bland annat och eftersom Birgitta Dahl var en högt uppsatt person i Sverige blev vi fint behandlade. Snabb färd genom stadens gator omringade av poliser med tjutande sirener som exempel. Vi vanliga riksdagsledamöter, som var med, var skräckblandat förtjusta. Lite skrämmande och mycket oväntat, men Spanien har ju en annan historia än Sverige – tuffare.

Det hände en del lustigheter på resan – en del kan berättas.

Det var på besök i parlamentet förstås. Den dagen upptäckte våra diplomater att ingen tänkte bjuda oss på lunch och någon tid i schemat att fixa något själva fanns inte. Middagen var planerad till sent på kvällen. Vad göra? Jo, på eftermiddagen bjöds det på små snittar som tilltugg till drickat.

- Ät!, väste Birgittas närmaste man.

- Det här är det enda vi får på hela dagen.

Så vi åt snittar så det stod härliga till! Behöver jag säga att dom såg något förvånade ut våra värdar? Men det fanns gott om det och mer kom det in. Det går alldeles utmärkt att äta sig mätt på snittar, även om det tar ett tag.

Det där med toalettbesök glöms lätt bort. Så var det den dagen vi var på parlamentet. Englands drottning Elisabeth lär ha sagt en gång:

- If you see a toilet, use ut!

Erfarenhet. Birgitta beordrade toalettbesök på parlamentet. Det utbrast viss förvirring bland våra värdar, men efter en stund leddes vi ner i underjorden via massa trappor – under stoj och glam. 

Annars var väl inte Birgitta Dahl någon man glammade med precis… Stram kompetens snarare – alltid korrekt.


                                   


Hon var lite dålig en natt, men morgonen efter sköttes besöken som planerat. Vi stod i en stor katedral och helt plötsligt såg jag hur hon började svaja. Skulle hon svimma? Snabbt alarm till hennes närmaste man, som fick ställa sig tätt bekom henne, beredd om något skulle hända. Det gjorde det inte och jag tror inte ens hon märkte vår oro. En tuff kvinna.


Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards