Alla inlägg den 10 januari 2011

Av Gudrun Lindvall - 10 januari 2011 10:13

                          


Australien är en fantastisk kontinent. Med en unik fauna och flora, trevligt folk och mysiga upplevelser både i städer och på landsbygden är det ett perfekt resmål, som allt fler skandinaver upptäcker. Inte bara ungdomar – backpackersfolket.  I och för sig är kontinenten rätt vansinnig också. Bränder med en förgörande hetta, regn utan slut, stormar, giftormar, skitfarliga spindlar, dödliga maneter, männiksoätande krokodiler mm mm. Vi har en bekant i Canberra vars hus brann ner för något år sedan – inget blev kvar. Eukalyptusträdens ångor gör att elden bara exploderar.

Jag har haft förmånen att besöka landet två gånger – båda resorna genom jobbet. Första gången var en resa med riksdagens jordbruksutskott. Det är naturligtvis en massa kontor och möten, men även mycket natur och miljö. Stora Barriärrevet var fantastiskt! Vilken färgprakt! Att se det på TV är häftigt – att se det i verkligheten är otroligt.

Båda resorna har varit mest på den östra sidan av detta jätteland. Så efter Carls pensionering började vi planera RESAN.

Boken på bilden visade sig vara en guldgruva – i den finns allt, båda hiskliga storys och information av alla de slag. Vår resa skulle ha börjat på östra sidan och så ett varv motklocks med Cairns – Barriärrevet – Kakadu – Uluru – Perth – kanske åka med postflyget in i The Outbacks – Canberra och så avsluta i Sidney. Minst 6 månader planerade vi att vara borta. Planerna var rätt detaljerade och vi började få kläm på vad vi inte ville missa.

Så hittade vi gården….. Av resplanerna bidde inget. Det blev hundar, katter och hästar – man kommer ingenstans. Så har det varit i nästan hela mitt liv – djur som  gläder, men begränsar.

I början av februari flyttar en systerdotter till Perth för att plugga. Hon ska vara där i tre år är det planerat. Nu vore det väl attans om vår resa inte blir av!!

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards