Alla inlägg den 2 januari 2014

Av Gudrun Lindvall - 2 januari 2014 20:18

   

Är det redan vår på gång? Vädret antyder ju det, men ljuset saknas än. Men första frökatalogen har kommit och med den startar hjärnan planera... Trädgårdsböckerna börjar glöda i bokhyllan och vill bli lästa igen. Man faller till föga.

Trädgårdsåret som kommer innehåller som vanligt diverse: Vi ska bygga vidare på vår anläggning bakom uteplatsen. Två stora rabattlådor ska bli klara där och - jippi! - nya växter måste planteras i dom. Att plantera nya växter är en ren njutning. Vi brukar ta minst en tur till Löta, plantskolan med alla rosorna utanför Eskilstuna. Här finns alla sorters rosor på ytor av ca 3 fotbollsplaner, man säljer till andra plantskolor. En tur under rosblomsttiden är en upplevelse för öga och näsa. Om vi är stadda i kassa så far vi till Zeta vid Kungens Kurva. Zeta får nog betraktas som plantskolornas plantskola. Men det brukar bli dyrt!

Vi ska totalrenovera vår köksträdgård. Verkligen total. Gräva upp alltihop och göra om. 

Vi har en grävd brunn, som vi inte någonsin kommer att nyttja igen. Det är lite läskligt att ha den där - tänk om en häst kommer lös och trampar igenom brunnslocket, som i och för sig är superförstärkt, men i alla fall. Nu funderar vi att fylla igen och så göra en rund rabatt där. Med rosor... Skulle kunna bli fint. En risig gammal ölandstok har vi funderat på att riva upp flera år - kanske blir det av i år. Vi har hittat rester av en julros, som bara är ett blad, men som vi ska försöka ge en ny chans. Och vad gör man med en kvittenbuske, som jag inte tycker om, men som trivs där den står? Kanske ger den vackrare grannar? 

Dags att börja planera!

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards