Alla inlägg den 29 maj 2010

Av Gudrun Lindvall - 29 maj 2010 08:34

                 


För två år sedan gjorde Geiri entré i livet - en vecka tidigare än vi trodde - stor förvåning! En fin kille redan från början.

Som alla småkillar hade han lekbehov och utan killkompis brukar det vara svårt att tillfredsställa, men han hade Vilja, född samma år och "pojkflicka", och Disa några år äldre, som gillar ungar, så han hade en bra första höst och vinter. Han charmade alla - speciellt mig. En liten pojke som ska ha godnattpussar och pussas med öppen mun kan inte motstås, så är det bara. Alltid go och rar och uppmärksam - en riktig charmknutte!


            


I början på april när han skulle bli ett år såldes han för att bli avelshingst. Det var oerhört svårt att se honom lämna hemmet. Men han kom till ett bra ställe med massor av islandshästar. Har gått med likåldriga killar i en stor flock ett år och bara vuxit och busat - precis så ska en unghingst ha det.


                       


När han såldes var det bara ett problem - pungen var tom. Hans alltså. Nu brukar inte det vara något problem - juvelerna letar sig oftast ner, även om det kan ta sin lilla tid. Därför skrev vi in i kontraktet att vi skulle köpa tillbaka honom, om hans testikelstatus inte var ok i slutet av maj i år. No problem - trodde jag.... Under våren har en sten letat sig ner, men den andra vill inte riktigt. Den känns en bit upp, så den kommer säkert fram emot vintern - men det är NU den ska vara där för att Geiri ska kunna få hingstlicens. Det är den inte!!

I torsdags kom han hem. Hans pung är halvfyllt - vår blev mycket tom kan jag säga. Han går nu med tre ettåringar och ser fortfarande fin ut. Tittar fortfarande mycket på en - en varm blick har han. Geiri till höger. 


  

Han blev kung i hagen direkt. Lite ovant för honom - tidigare fick han större konkurrens om titeln. En effekt blev att Skerpla, ett av våra avelsston, blev mycket intresserad. Islandsston visar inte brunst så lätt - bara om det finns en stilig grabb att visa den för. Så i går morse var det iltransport till godkänd hingst med henne, även det en ung kille, en treåring. Han hade aldrig gjort "det" tidigare så hon fick lära upp honom. Den uppgiften har hon haft förut - nu är han insatt i kärlekens mysterier. Och förhoppningsvis finns en liten början till nästa års föl i Skerpla. 

  

Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards