Alla inlägg den 14 april 2010

Av Gudrun Lindvall - 14 april 2010 07:42

Vi har ett gupp på vägen precis vid vår utfart.

Så här är det:

Det går en vägtrumma under vägen där vi bor. Vägen är asfalterad, men inte direkt så trafikerad – kanske någon bil i kvarten… En landsbygdsväg med andra ord. Men den är rak – en del kör för fort på den. De permanentboende vet dock att på våren får man ta det lugnt förbi oss. Det blir nämligen ett gupp vid tjällossningen. Ett rejält gupp – en lång grop. Där vägtrumman går under vägen sjunker densamma.

Ett år kom en bil med släp – för fort. Ett rejält skutt blev det, släpet släppte och körde ensamt ner i diket och välte. Det var fyllt med fisk!! Gäddor överallt i diket, som var rätt torrt som tur var. Många!! Dom som körde tyckte inte alls att det var kul – det tyckte jag – och ville inte vare sig ha hjälp eller dela med sig av fångsten.

Förra sommaren kontaktade vi NCC, som har det praktiska ansvaret för Vägverkets väg. Dom kom, grävde upp, fixade till, fyllde igen och la ny asfalt – ett rätt stort jobb.

Vi avvaktade årets tjällossnig med spänning… Tror ni det blev bra?

Nja, det blev i alla fall annorlunda. Guppet är numer lite längre, men lika djupt. Man kan inte köra fort nu heller. Inte om man vill behålla en hel bil. Det smäller rejält när nån försöker…

Dom har satt ut guppvarning – tydliga skyltar! Det är jättebra – nu saktar alla ner. Men nu börjar en del inse att tjällossningens tid är över – trots skyltarna drar man på – guppet är nästan borta.

Jag skulle vilja ha guppet året runt!! Hur fixar man det? Civil olydnad av något slag?


Presentation


Lite tankar om diverse - till lättsam läsning för dig.
Bilder © jag, om inte annat anges.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards